Om mig

Tommy juul Sørensen

Jeg er optaget af form, materialer og æstetik. Et godt håndværk og kreativitet kombineret med noget ”urmenneskeinspiration” er det der viser sig i mine skulpturer, og i det jeg i øvrigt skaber. Jeg kalder mig selv for ”lerkunstner”, idet jeg elsker hele processen i arbejdet med ler. Ler er jo et meget oprindeligt materiale, kommer fra jorden og undergrunden og er både et meget håndgribeligt og stærkt materiale, men også et skrøbeligt materiale. Det at arbejde med ler og ild i en brænding og forsøge at styre processen og følge hvad, der sker med det hele undervejs er dybt fascinerende, og udfaldet rummer altid overraskende elementer. De senere år og til stadighed er jeg mest optaget af skulpturarbejde. Derudover laver jeg en del smykker af porcelænsler, sølv og læder. Smykkerne er delvis eller direkte inspireret af nordamerikanske indianske smykker.

Siden 2016 har jeg også arbejdet med stenskulpturer. Jeg er ansat af en privat person til at udføre hans skulpturelle projekter/ideer.

Projekter som jeg har deltaget i

  • Sesam luk dig op, Arhus, Denmark 2008
  • Den sorte boks, Aarhus, Denmark 2009
  • Butterfly, International Ceramic
  • Festival in Aberystwyth, Wales UK 2011
  • 5 Træer, Viborg, Denmark 2012
  • Ring of bones, Alken, Denmark 2014 Fissures, Saintes, France 2017
  • På tværs af tiden, Ebeltoft, Denmark 2017

Glødende ler

I årene fra 2007 – til nu, har jeg været assisent på den anerkendte keramiker Jørgen Hansens projekter med brændingsskulpturer som foregår i både indland og udland.

 Spændende billeder, videoer og beskrivelser findes på hans hjemmeside: http://firingsculpture.com/firingsculptures

Brænding af ler

 Det at arbejde med ler og ild i en brænding og forsøge at styre processen og følge hvad, der sker med det hele undervejs er dybt fascinerende, og udfaldet rummer altid overraskende elementer.